Feltöltve:

Mandulás szilvatorta

120
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor25 dekagramm
liszt27 dekagramm
Ráma12 dekagramm
tojás3 darab
vaníliás cukor1 csomag
tejszín1 dl
natúr joghurt2 dl
szódabikarbóna1 teáskanál

Krémhez

vaníliás pudingpor1 csomag
habtejszín1 dl
szilva25 dekagramm

Díszítéshez

szilva1 darab
mandulaforgács1 darab

Desszertek: Mandulás szilvatorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt 180 °C-ra előmelegítem. A lisztet összekeverem a szódabikarbónával. A puha Ramát egy elektromos habverővel habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzákeverem a tojásokat, majd a tejszínt és a joghurtot. A Ramás-tojásos krémhez csomómentesen hozzákeverem a lisztet. Az így kapott masszát egy Ramával előre kikent, kilisztezett tortaformába öntöm és beteszem a sütőbe. Míg a tészta megsül, a pudingport elkészítem a hátulján leírtak szerint, a habtejszínből kemény habot verek és összeforgatom a kihűlt vaníliás pudinggal, majd hozzáöntöm az apró kockákra vágott szilvát. Ha a tészta megsült, hagyom kihűlni, majd kettévágom, megtöltöm a krémmel és visszahelyezem a tetejét. Az oldalával együtt a tetejét is megkenem a krémmel. Tetejét félbevágott szilvával és pirított mandulaforgáccsal díszítem.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem