Mandulás szilvatorta
Hozzávalók
cukor | 25 dekagramm |
---|---|
liszt | 27 dekagramm |
Ráma | 12 dekagramm |
tojás | 3 darab |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tejszín | 1 dl |
natúr joghurt | 2 dl |
szódabikarbóna | 1 teáskanál |
Krémhez
vaníliás pudingpor | 1 csomag |
---|---|
habtejszín | 1 dl |
szilva | 25 dekagramm |
Díszítéshez
szilva | 1 darab |
---|---|
mandulaforgács | 1 darab |
Desszertek: Mandulás szilvatorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A sütőt 180 °C-ra előmelegítem. A lisztet összekeverem a szódabikarbónával. A puha Ramát egy elektromos habverővel habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzákeverem a tojásokat, majd a tejszínt és a joghurtot. A Ramás-tojásos krémhez csomómentesen hozzákeverem a lisztet. Az így kapott masszát egy Ramával előre kikent, kilisztezett tortaformába öntöm és beteszem a sütőbe. Míg a tészta megsül, a pudingport elkészítem a hátulján leírtak szerint, a habtejszínből kemény habot verek és összeforgatom a kihűlt vaníliás pudinggal, majd hozzáöntöm az apró kockákra vágott szilvát. Ha a tészta megsült, hagyom kihűlni, majd kettévágom, megtöltöm a krémmel és visszahelyezem a tetejét. Az oldalával együtt a tetejét is megkenem a krémmel. Tetejét félbevágott szilvával és pirított mandulaforgáccsal díszítem.