Mandulás túrótorta
Mandulás túrótorta
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • porcukor - 15 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • tojás - 6 darab
    • puha Rama - 15 dekagramm
    • túró - 15 dekagramm
    • hámozott mandula - 15 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • citrom leve - 0.5 darab
    • só - 1 csipetnyi

    Elkészítés:

    1. A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a vajat, a túrót, a durvára darált, hámozott mandulát, a citrom héját és a fél citrom levét.
    2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem, majd óvatosan beleforgatom a mandulás masszába.
    3. Kivajazott, kilisztezett tortaformában, 140 fokon addig sütöm, míg a teteje aranybarna lesz (kb. egy óra).