Mandulás virágok
Hozzávalók
A tetejére
héj nélküli mandulaforgács | 10 dekagramm | |
---|---|---|
meggy-, áfonya- vagy bármilyen pikáns lekvár | 20 dekagramm | |
tojásfehérje | 1 darab |
A tésztához
liszt | 40 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 13 dekagramm | |
lágy Rama margarin | 20 dekagramm | |
tojássárgája | 2 darab | |
vanília (vagy 1 csomag vaníliás cukor) | 1 rúd | |
citrom leve | 1 darab | |
szódabikarbóna | 1 kávéskanál |
Desszertek: Mandulás virágok a sok
Elkészítés
1
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, vékonyra kinyútjuk és bármilyen formával kiszúrjuk. Én virágformát használtam. Minden második tetejét habosított fehérjével lekenjük és a mandulából kis virágokat teszünk rá. 200 fokon, szép világosbarnára sütjük.
2
Amikor kisültek, meggylekvárral összeragasztjuk, és porcukorral behintjük.
Gyors és finom vendégváró.