Feltöltve:

Manhattani túrótorta

90
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

apróra tört mogyoró1 pohár
tört, vagy darált keksz1 pohár
barna cukor0.5 pohár
szerecsendió1 csipetnyi

krem

natúr krémsajt75 dekagramm
ricotta túró50 dekagramm
cukor1.5 pohár
egész tojás4 darab
finomliszt1 marék
szárított gyümölcs25 dekagramm

Desszertek: Manhattani túrótorta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

Keverjük össze a mogyorót, a kekszet, a barna cukrot és a szerecsendiót.

2

Ramával kenjünk ki egy 27cm-es tortaformát és a keveréket szórjuk az aljára, valamint az oldalára. Én az aljára szórtam az egészet és utána megdöntve a formát, körbeforgattam, annyi ment az oldalára, ami odatapadt. Próbáljuk a tetejéig beszórni.

3

Keverjük lágyra a krémsajtot, a túrót és a cukrot. Ha elég krémes, adjuk hozzá a tojásokat és habverővel verjük fel alaposan.

4

Ízesíthetjük szárított gyümölccsel, mazsolával, de szórhatjuk a tetejére is. Én a 3/4-ét a krémbe tettem, a maradékot a tetejére szórtam.

5

Öntsük a formába és lassú tűzön 40 percig, tűpróbáig süssük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem