Feltöltve:

Marcipánmassza

access_alarm 30
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

hámozott mandulabél20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
víz0.5 dl

Desszertek: Marcipánmassza a sok Marcipán recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A mandulát ledaráljuk diódarálóval. A manduladara felét 10 dkg szitált porcukorral összedolgozzuk. 10 dkg cukrot a fél dl vízzel sziruposra főzzük és kissé lehűtve elegyítjük a cukros mandulával.

2. lépés

A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan és simára gyúrjuk.

3. lépés

A marcipánt különféle aromákkal lehet ízesíthetjük. A legcélszerűbb, ha az édes mandulába kis mennyiségű keserű mandulát, lehetőleg nem aromát keverünk. A keserű mandula adja a marcipán sajátos izét, de csak akkor, ha nincs túlzott mértékben adagolva. Ekkor ugyanis már kellemetlen, maró ízt ad. A keserű mandula íze akkor kellemes, ha éppen csak érzékelhető.

4. lépés

Fóliába csomagolva sokáig eláll hűtőben tárolva. Bevonó marcipánhoz kétszer, vagy háromszor több porcukrot használjunk fel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 75"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 15"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem