Feltöltve:

Marcipánmassza

30
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

hámozott mandulabél20 dekagramm
porcukor20 dekagramm
víz0.5 dl

Desszertek: Marcipánmassza a sok Marcipán recept közül.

Elkészítés

1

A mandulát ledaráljuk diódarálóval. A manduladara felét 10 dkg szitált porcukorral összedolgozzuk. 10 dkg cukrot a fél dl vízzel sziruposra főzzük és kissé lehűtve elegyítjük a cukros mandulával.

2

A maradék mandulát a massza igényének megfelelően adjuk hozzá fokozatosan és simára gyúrjuk.

3

A marcipánt különféle aromákkal lehet ízesíthetjük. A legcélszerűbb, ha az édes mandulába kis mennyiségű keserű mandulát, lehetőleg nem aromát keverünk. A keserű mandula adja a marcipán sajátos izét, de csak akkor, ha nincs túlzott mértékben adagolva. Ekkor ugyanis már kellemetlen, maró ízt ad. A keserű mandula íze akkor kellemes, ha éppen csak érzékelhető.

4

Fóliába csomagolva sokáig eláll hűtőben tárolva. Bevonó marcipánhoz kétszer, vagy háromszor több porcukrot használjunk fel.

Hozzászólások

Hasonló receptek

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

2"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

20"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

80"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem