Feltöltve:

Marcipános alagút

60
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz15 dekagramm
víz2 evőkanál
tojás7 darab
finomliszt14 dekagramm
1 csipetnyi
sütőpor1 csomag
kristálycukor8 dekagramm
kakaópor5 dekagramm
citrom reszelt héja1 darab
vaníliás krémpuding1 dekagramm
marcipánmassza35 dekagramm

Desszertek: Marcipános alagút a sok Alagút recept közül.

Elkészítés

1

A tojássárgákat a vízzel, a cukor egyharmadával és a pudingporral habosra keverjük, a fehérjéket egy csipet sóval és a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A liszthez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és a sütőport

2

A sárgája krémhez hozzáadjuk a fehérjehab egyharmadát és lazán átkeverjük. Ezután a sütőporos lisztet és a maradék habot váltakozva, kanalanként a sárgájához keverjük.

3

A tepsit Ramával kikenjük, lisztezzük az alját, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 °C-on, kb. 20 percig sütjük. Az elkészült tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük.

4

A krémhez a Ramát a cukorral felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd, ezután hagyjuk hűlni. A kihűlt piskótaroládot kitekerjük és megkenjük a krém egyharmadával.

5

A marcipán kétharmadát kinyújtjuk, a kakaós krémre terítjük, rákenjük a maradék krémet, végül feltekerjük és kb. 15 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk a maradék marcipánt és bevonjuk vele a süteményt. Tálalásig hűtőben tartjuk és szeletekre vágva tálaljuk.

Hozzászólások

Hasonló receptek

100"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

56"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

25"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

75"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem