Marcipános alagút
Hozzávalók
vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + vaníliás cukor) |
---|
A krémhez
marcipánmassza | 35 dekagramm | |
---|---|---|
kristálycukor | 8 dekagramm | |
kakaópor | 5 dekagramm | |
Ráma | 15 dekagramm |
A tepsi kikenéséhez
Ráma | 1 darab |
---|
A tésztához
só | 1 csipetnyi | |
---|---|---|
citrom reszelt héja | 0.5 darab | |
víz | 2 evőkanál | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag | |
vaníliás krémpuding | 1 dekagramm | |
kristálycukor | 13 dekagramm | |
finomliszt | 14 dekagramm | |
tojás | 7 darab |
Desszertek: Marcipános alagút a sok Alagút recept közül.
Elkészítés
A tojássárgákat a vízzel, a cukor egyharmadával és a pudingporral habosra keverjük, a fehérjéket egy csipet sóval és a cukor kétharmadával kemény habbá verjük. A liszthez hozzákeverjük a reszelt citrom héját és a sütőport. A sárgája krémhez hozzáadjuk a fehérjehab egyharmadát és lazán átkeverjük. Ezután a sütőporos lisztet és a maradék habot váltakozva, kanalanként a sárgájához keverjük. A tepsit Ramával kikenjük, lisztezzük az alját, beleöntjük a masszát és előmelegített sütőben, 180 °C-on, kb. 20 percig sütjük. Az elkészült tésztát porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk és feltekerjük. A krémhez a Ramát a cukorral felolvasztjuk, hozzáadjuk a kakaóport és addig főzzük, amíg sűrűsödni kezd, ezután hagyjuk hűlni. A kihűlt piskótaroládot kitekerjük és megkenjük a krém egyharmadával. A marcipán kétharmadát kinyújtjuk, a kakaós krémre terítjük, rákenjük a maradék krémet, végül feltekerjük és kb. 15 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk a maradék marcipánt és bevonjuk vele a süteményt. Tálalásig hűtőben tartjuk és szeletekre vágva tálaljuk.