Feltöltve:

Marcipános eperlekvár

access_alarm 50
cake Közepes
person_outline 5 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

cukor kilogramm
eper1 kilogramm
marcipán100 gramm
dzsemfix1 csomag

Desszertek: Marcipános eperlekvár a sok Lekvár recept közül.

Elkészítés

1. lépés

Az eper szárát eltávolítjuk, alaposan megmossuk és negyedekbe vágjuk. Az összevágott epret a cukorral és a dzsemfixszel egy lábasban összekeverjük és felforraljuk. Ha felforrt, akkor még 5 percig tovább főzzük, majd levesszük a tűzről.

2. lépés

A marcipánt nagy lyukú reszelőn lereszeljük egy tálba. Ha levettük a tűzről az epret, a lereszelt marcipánt hozzáöntjük és elkeverjük.

3. lépés

Az üvegeket amibe töltjük, egy vízzel teli tepsibe helyezzük és belemerjük a lekvárt az üvegekbe. A tetőt jó erősen rácsavarjuk, majd fejre állítjuk 5 percre. Ezalatt jól rászívja a tetőt a vákuum. 5 perc után visszafordítjuk őket és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a helyére tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem