Marcipános muffin
Hozzávalók
A tésztához
fehér marcipánmassza | 15 dekagramm | |
---|---|---|
puha Rama | 10 dekagramm | |
cukor | 10 dekagramm | |
színtelen keserűmandula-aroma | 1 kávéskanál | |
tojás | 2 darab | |
citrom | 1 púpos evőkanál | |
finomliszt | 15 dekagramm | |
sütőpor | 1 kávéskanál | |
só | 1 csipetnyi | |
tej | 0.5 dl |
A mázhoz
fehér csokoládé | 10 dekagramm | |
---|---|---|
Ráma | 10 dekagramm | |
tejszín | 3 evőkanál |
A díszítéshez
vékonyra szeletelt, pirított mandula | 3 dekagramm | |
---|---|---|
koktélcseresznye, félbevágva | 6 darab |
Desszertek: Marcipános muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 175 fokra és a muffin tepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A marcipánt 5 percre mélyhűtőbe tesszük, megdermesztjük.
A tésztához a puha Ramát, a cukrot és a keserűmandula-aromát robotgéppel habosra keverjük, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat és a reszelő nagy lyukú oldalát használva hozzáreszeljük a megdermesztett marcipánt. A kisebb lyukú oldalán pedig a citrom héját reszeljük le. A lisztet, a sütőport és a sót összevegyítjük, majd lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2-3 részletben beledolgozzuk a marcipános keverékbe. A végén jöhet bele a tej is, majd a tésztát arányosan szétosztjuk a muffin tepsiben és a muffinokat 25 perc alatt megsütjük.
Ezalatt megcsináljuk a mázat. A fehér csokit apróra tördelve gőz fölött összeolvasztjuk a Ramával és a tejszínnel. Ha kész, levesszük a gőzről, 2 perces kevergetéssel langyosra hűtjük, majd 10-15 perc alatt sűrűre dermesztjük a mélyhűtőben.
Amikor a megsült muffinok kihűltek, vékonyan levágjuk a tetejüket, hogy a felületük sima legyen. A mázat robotgéppel átkeverjük, arányosan rájuk kanalazzuk és feldíszítjük őket serpenyőben illatosra pirított, szeletelt mandulával és egy-egy lecsöpögtetett, félbevágott koktélcseresznyével.