Marcipános muffin
Marcipános muffin
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • fehér marcipánmassza - 15 dekagramm
    • puha Rama - 10 dekagramm
    • cukor - 10 dekagramm
    • színtelen keserűmandula-aroma - 1 kávéskanál
    • tojás - 2 darab
    • citrom - 1 púpos evőkanál
    • finomliszt - 15 dekagramm
    • sütőpor - 1 kávéskanál
    • só - 1 csipetnyi
    • tej - 0.5 dl

    A mázhoz

    • fehér csokoládé - 10 dekagramm
    • Ráma - 10 dekagramm
    • tejszín - 3 evőkanál

    A díszítéshez

    • vékonyra szeletelt, pirított mandula - 3 dekagramm
    • koktélcseresznye, félbevágva - 6 darab

    Elkészítés:

    1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra és a muffin tepsi 12 horpadását kibéleljük egy-egy papírkapszlival. A marcipánt 5 percre mélyhűtőbe tesszük, megdermesztjük.
    2. A tésztához a puha Ramát, a cukrot és a keserűmandula-aromát robotgéppel habosra keverjük, aztán egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat és a reszelő nagy lyukú oldalát használva hozzáreszeljük a megdermesztett marcipánt. A kisebb lyukú oldalán pedig a citrom héját reszeljük le. A lisztet, a sütőport és a sót összevegyítjük, majd lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2-3 részletben beledolgozzuk a marcipános keverékbe. A végén jöhet bele a tej is, majd a tésztát arányosan szétosztjuk a muffin tepsiben és a muffinokat 25 perc alatt megsütjük.
    3. Ezalatt megcsináljuk a mázat. A fehér csokit apróra tördelve gőz fölött összeolvasztjuk a Ramával és a tejszínnel. Ha kész, levesszük a gőzről, 2 perces kevergetéssel langyosra hűtjük, majd 10-15 perc alatt sűrűre dermesztjük a mélyhűtőben.
    4. Amikor a megsült muffinok kihűltek, vékonyan levágjuk a tetejüket, hogy a felületük sima legyen. A mázat robotgéppel átkeverjük, arányosan rájuk kanalazzuk és feldíszítjük őket serpenyőben illatosra pirított, szeletelt mandulával és egy-egy lecsöpögtetett, félbevágott koktélcseresznyével.