Marcipános nyomófánk
Marcipános nyomófánk
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • Ráma - 12.5 dekagramm
  • porcukor - 7.5 dekagramm
  • nyers marcipánmassza - 10 dekagramm
  • keserűmandula aroma - 3 csepp
  • tojás - 1 darab
  • tojássárgája - 2 darab
  • liszt - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. Keverjük ki robotgéppel a cukrot a Ramával és a marcipánnal. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a mandulaaromát, végül keverjük bele a lisztet. Töltsük csillagcsőrös nyomózsákba és sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk tetszés szerinti formákat. Tegyük a hűtőbe kb. 1 órára, amíg megdermed, majd süssük világossárgára. Rácson hagyjuk kihűlni. Díszíthetjük színes cukorral, csokoládéval, cukormázzal.