Feltöltve:

Marcipános, aszalt szilvás bejgli

access_alarm 60
cake Nehéz
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tej1.5 dl
élesztő1 dekagramm
porcukor5 dekagramm
tojássárgája +1 tojás a kenéshez1 darab
liszt50 dekagramm
1 dekagramm
hideg Rama Vajas Íz25 dekagramm

A töltelékhez

marcipán lereszelve60 dekagramm
fahéj2 teáskanál
kezeletlen narancs lereszelt héja2 darab
rum vagy meggylikőr (sütéskor az alkohol távozik, így gyerekek is ehetik majd)5 evőkanál
Ráma10 dekagramm
darált keksz5 dekagramm
előző nap rumba áztatott, apróra vágott aszalt szilva30 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A hideg tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot, végül a tojássárgáját is. A lisztet a sóval és a hideg Rama Vajas Ízzel egy tálban elmorzsoljuk, majd az élesztős résszel összedolgozva tésztává gyúrjuk. Ha szép sima a tésztánk, fóliába csomagolva 20-30 percet a hűtőben pihentetjük.

2. lépés

A töltelékhez a marcipánt lereszeljük, hozzákeverjük a rumot, a fahéjat, a narancs héját, majd a puha Rama Vajas Ízt és a darált kekszet. Ettől még nem lesz krémes, de könnyebben ki lehet nyújtani vagy nyomkodni. A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, mindegyik részből kb. 25x20 cm-es téglalapot nyújtunk. A töltelék harmadát porcukros deszkán szintén 25x20 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tésztára helyezzük a marcipános lapot, és megszórjuk apróra vágott aszalt meggyel. Egy rúdhoz kb. 8 dkg jut. Szorosan feltekerjük. Ha lágyabb lett a töltelék, és nem nyújtható, a kezünkkel kell a tésztára nyomkodni úgy, hogy körben 1 cm-es tésztaperemet hagyunk. Így járunk el a többi tekerccsel is. Egy tojást kettéválasztunk, először a sárgájával kenjük meg a bejgli tetejét, majd a hűtőbe tesszük, hogy rászáradjon. Ezután lekenhetjük a fehérjével. Ha az is megszáradt, megszurkáljuk a tetejét és az oldalát hústűvel, lehetőleg mélyen, hogy a gőz távozhasson sütés közben. 170 °C-ra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem