Márványkuglóf
Hozzávalók
A tésztához
Ráma | 250 gramm | |
---|---|---|
cukor | 250 gramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
tojás | 4 darab | |
liszt | 400 gramm | |
étkezési keményítő | 100 gramm | |
sütőpor | 1 darab | |
só | 1 csipetnyi | |
tej | 1 dl | |
kakaó | 30 gramm |
Desszertek: Márványkuglóf a sok Kuglóf recept közül.
Elkészítés
1
a Ramát habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A tojásokat egyenként belekeverjük, hozzáadjuk a lisztet, a keményítőt és a sütőport, valamint a sót. A tejjel felváltva a habos masszához adjuk. A massza felét a formába öntjük. A formát előzőleg Ramával jól kikenjük és zsemlemorzsával megszórjuk. A maradék tésztába belekeverjük a kakaót és a világos tésztára öntjük. Egy villával átkeverjük, hogy márványos legyen. Tűpróbáig sütjük és a formában hagyjuk kihűlni.