Feltöltve:

Márványos eper szelet

50
Nehéz
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás8 darab
cukor8 evőkanál
sütőpor1 darab
liszt4 evőkanál
ételkeményítő4 evőkanál
vaníliás cukor2 csomag
kakaó2 evőkanál

krem

tej7.5 dl
epres pudingpor3 csomag
eper40 dekagramm
Ráma25 dekagramm
porcukor20 dekagramm

Máz

porcukor20 dekagramm
citrom leve1 darab
málnaszörp1 evőkanál
olvasztott, hideg Rama2 evőkanál

Desszertek: Márványos eper szelet a sok

Elkészítés

1

A tojást a cukorral 20 percig keverjük, hogy sűrű és habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos, keményítős lisztet. 25x35 centis tepsibe a felét belecsurgatjuk, majd a másik felébe beleszitáljuk a kakaóport és azt is rácsurgatjuk. 180C-on megsütjük 20-25 perc alatt. Ha kihűlt kettévágjuk. Krém: a tejet a pudinggal felfőzzük és kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd összevegyítjük a két masszát. A kettévágott piskótának az alsó lapjára rákenjük a krém felét, rátesszük a félbevágott epreket, majd ráterítjük a krém másik felét, rányomkodjuk a felső lapot és megkenjük a mázzal. Máz: a cukrot a citrommal fényesre keverjük, majd beletesszük a málnaszörpöt és a Ramát. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem