Márványos eper szelet
Hozzávalók
Tészta
tojás | 8 darab | |
---|---|---|
cukor | 8 evőkanál | |
sütőpor | 1 darab | |
liszt | 4 evőkanál | |
ételkeményítő | 4 evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
kakaó | 2 evőkanál |
krem
tej | 7.5 dl | |
---|---|---|
epres pudingpor | 3 csomag | |
eper | 40 dekagramm | |
Ráma | 25 dekagramm | |
porcukor | 20 dekagramm |
Máz
porcukor | 20 dekagramm | |
---|---|---|
citrom leve | 1 darab | |
málnaszörp | 1 evőkanál | |
olvasztott, hideg Rama | 2 evőkanál |
Desszertek: Márványos eper szelet a sok
Elkészítés
A tojást a cukorral 20 percig keverjük, hogy sűrű és habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos, keményítős lisztet. 25x35 centis tepsibe a felét belecsurgatjuk, majd a másik felébe beleszitáljuk a kakaóport és azt is rácsurgatjuk. 180C-on megsütjük 20-25 perc alatt. Ha kihűlt kettévágjuk. Krém: a tejet a pudinggal felfőzzük és kihűtjük. A Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd összevegyítjük a két masszát. A kettévágott piskótának az alsó lapjára rákenjük a krém felét, rátesszük a félbevágott epreket, majd ráterítjük a krém másik felét, rányomkodjuk a felső lapot és megkenjük a mázzal. Máz: a cukrot a citrommal fényesre keverjük, majd beletesszük a málnaszörpöt és a Ramát. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.