Feltöltve:

Márványos kalács

15
Könnyű
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

olvasztott Rama margarin20 dekagramm
olvasztott étcsoki10 dekagramm
darált mandula vagy dió5 dekagramm
tojás5 egész
porcukor20 dekagramm
rum0.5 dl
tej1 dl
liszt15 dekagramm
étkezési keményítő10 dekagramm
sütőpor1 csomag
holland kakaó2 evőkanál
citrom héja és leve1 darab

A tetejére

étcsokoládé1 tábla
Rama margarin5 dekagramm
étolaj2 csapott mokkáskanál
fehér csokoládé5 dekagramm

Desszertek: Márványos kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1

A kalácssütőt Rama margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral, az olvasztott Rama margarinnal krémesre kikeverem és kétfelé veszem. Az egyik sárga citromos massza lesz a másikba teszem az olvasztott csokit, a mandulát vagy diót és a rumot.

2

A lisztet a keményítővel, a sütőporral összekeverem és a tejjel összekeverem. Felét a citromos masszába, felét a csokis masszába teszem. Alulra teszem a csokis masszát, utána a citromosat, majd újra csoki és ismét a citromos, amíg el nem fogy a massza.170 fokos sütőben 50-60 percig sütöm.

3

A csokoládét gőz felett felolvasztom, hozzáadom a Rama margarint, az étolajat, és bevonom vele a tésztát, ha kihűlt. Fehér csokoládéval díszítem a tetejét.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem