Márványos kalács
Hozzávalók
olvasztott Rama margarin | 20 dekagramm |
---|---|
olvasztott étcsoki | 10 dekagramm |
darált mandula vagy dió | 5 dekagramm |
tojás | 5 egész |
porcukor | 20 dekagramm |
rum | 0.5 dl |
tej | 1 dl |
liszt | 15 dekagramm |
étkezési keményítő | 10 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
holland kakaó | 2 evőkanál |
citrom héja és leve | 1 darab |
A tetejére
étcsokoládé | 1 tábla |
---|---|
Rama margarin | 5 dekagramm |
étolaj | 2 csapott mokkáskanál |
fehér csokoládé | 5 dekagramm |
Desszertek: Márványos kalács a sok Kalács recept közül.
Elkészítés
A kalácssütőt Rama margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral, az olvasztott Rama margarinnal krémesre kikeverem és kétfelé veszem. Az egyik sárga citromos massza lesz a másikba teszem az olvasztott csokit, a mandulát vagy diót és a rumot.
A lisztet a keményítővel, a sütőporral összekeverem és a tejjel összekeverem. Felét a citromos masszába, felét a csokis masszába teszem. Alulra teszem a csokis masszát, utána a citromosat, majd újra csoki és ismét a citromos, amíg el nem fogy a massza.170 fokos sütőben 50-60 percig sütöm.
A csokoládét gőz felett felolvasztom, hozzáadom a Rama margarint, az étolajat, és bevonom vele a tésztát, ha kihűlt. Fehér csokoládéval díszítem a tetejét.