Márványos kalács
Márványos kalács
  • timer15 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • olvasztott Rama margarin - 20 dekagramm
  • olvasztott étcsoki - 10 dekagramm
  • darált mandula vagy dió - 5 dekagramm
  • tojás - 5 egész
  • porcukor - 20 dekagramm
  • rum - 0.5 dl
  • tej - 1 dl
  • liszt - 15 dekagramm
  • étkezési keményítő - 10 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • holland kakaó - 2 evőkanál
  • citrom héja és leve - 1 darab

A tetejére

  • étcsokoládé - 1 tábla
  • Rama margarin - 5 dekagramm
  • étolaj - 2 csapott mokkáskanál
  • fehér csokoládé - 5 dekagramm

Elkészítés:

  1. A kalácssütőt Rama margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral, az olvasztott Rama margarinnal krémesre kikeverem és kétfelé veszem. Az egyik sárga citromos massza lesz a másikba teszem az olvasztott csokit, a mandulát vagy diót és a rumot.
  2. A lisztet a keményítővel, a sütőporral összekeverem és a tejjel összekeverem. Felét a citromos masszába, felét a csokis masszába teszem. Alulra teszem a csokis masszát, utána a citromosat, majd újra csoki és ismét a citromos, amíg el nem fogy a massza.170 fokos sütőben 50-60 percig sütöm.
  3. A csokoládét gőz felett felolvasztom, hozzáadom a Rama margarint, az étolajat, és bevonom vele a tésztát, ha kihűlt. Fehér csokoládéval díszítem a tetejét.