Márványos karamell szelet
Hozzávalók
krem
főzős karamellás pudingpor | 2 csomag | |
---|---|---|
Ráma | 20 dekagramm | |
porcukor | 15 dekagramm | |
tej | 5 dl |
Máz
víz | 1.5 dl | |
---|---|---|
cukor | 3 teáskanál | |
étolaj | 2 teáskanál | |
karamellás pudingpor | 2 kávéskanál |
Teteje
vaníliás cukor | 2 csomag | |
---|---|---|
tejszín | 500 milliliter |
Tészta
liszt | 15 dekagramm | |
---|---|---|
instant kávé | 2 csomag | |
olaj | 1 dl | |
tej | 1 dl | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
tojás | 4 darab | |
cukor | 20 dekagramm |
Desszertek: Márványos karamell szelet a sok
Elkészítés
1
A hozzávalókat összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.
2
A tejben megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert Ramát és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
3
A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és rákenjük a krém tetejére.
4
A máz hozzávalóit megfőzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd rákenjük a tejszín tetejére, végül egy hústűvel megcirógatjuk, hogy szép márványos legyen.