Márványos karamell szelet
nagyonsuti.hu
timer
90 perc
mood
Közepes
person
1 fő
Hozzávalók:
krem
főzős karamellás pudingpor - 2 csomag
Ráma - 20 dekagramm
porcukor - 15 dekagramm
tej - 5 dl
Máz
víz - 1.5 dl
cukor - 3 teáskanál
étolaj - 2 teáskanál
karamellás pudingpor - 2 kávéskanál
Teteje
vaníliás cukor - 2 csomag
tejszín - 500 milliliter
Tészta
liszt - 15 dekagramm
instant kávé - 2 csomag
olaj - 1 dl
tej - 1 dl
sütőpor - 0.5 csomag
tojás - 4 darab
cukor - 20 dekagramm
Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.
A tejben megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert Ramát és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és rákenjük a krém tetejére.
A máz hozzávalóit megfőzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd rákenjük a tejszín tetejére, végül egy hústűvel megcirógatjuk, hogy szép márványos legyen.