Márványos karamell szelet
Márványos karamell szelet
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • főzős karamellás pudingpor - 2 csomag
    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 15 dekagramm
    • tej - 5 dl

    Máz

    • víz - 1.5 dl
    • cukor - 3 teáskanál
    • étolaj - 2 teáskanál
    • karamellás pudingpor - 2 kávéskanál

    Teteje

    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • tejszín - 500 milliliter

    Tészta

    • liszt - 15 dekagramm
    • instant kávé - 2 csomag
    • olaj - 1 dl
    • tej - 1 dl
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • tojás - 4 darab
    • cukor - 20 dekagramm

    Elkészítés:

    1. A hozzávalókat összedolgozzuk, közepes méretű tepsibe öntjük és megsütjük.
    2. A tejben megfőzzük a pudingot. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert Ramát és a kihűlt tészta tetejére kenjük.
    3. A tejszínt felverjük a vaníliás cukorral és rákenjük a krém tetejére.
    4. A máz hozzávalóit megfőzzük, kissé hűlni hagyjuk, majd rákenjük a tejszín tetejére, végül egy hústűvel megcirógatjuk, hogy szép márványos legyen.