Mascarponés baracktorta
Hozzávalók
A díszítéshez
barack konzerv | 1 doboz | |
---|---|---|
csokireszelék | 1 darab |
A tésztához
tojás | 3 darab | |
---|---|---|
hideg víz | 3 evőkanál | |
cukor | 6 evőkanál | |
liszt | 6 evőkanál | |
sütőpor | 1 teáskanál |
A krémhez
puha Rama | 10 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 10 dekagramm | |
vaníliás sukor | 1 csomag | |
mascarpone | 25 dekagramm | |
habtejszín | 2 dl | |
habfixáló | 1 csomag |
Desszertek: Mascarponés baracktorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tojások fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját a vízzel és a cukorral jól kikeverem, majd belekeverem a sütőporral elkevert lisztet is. Óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.
A tortaformát kikenem, kilisztezem, beleöntöm a masszát, és 180 fokon kb. 30 percig sütöm.
A tejszínt a habfixálóval keményre verem.
A puha margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverem, hozzáadom a mascarponét, majd a már előzőleg felvert tejszínhabot is. Hűtőbe teszem.
Amikor a tészta kihűlt, kettévágom, az alsó részére kenek a krémből, pakolok rá barackot, majd megint krém, végül a tészta teteje. Az egészet bevonom a maradék krémmel.
A tetejét barackkal és tejszínhabbal díszítem, az oldalára csokireszeléket szórok.