Mascarponés csokitorta
Hozzávalók
Piskótaalap
tojás | 6 darab | |
---|---|---|
cukor | 120 gramm | |
liszt | 120 gramm | |
cukrozatlan kakaópor | 50 gramm |
krem
mascarpone | 750 gramm | |
---|---|---|
cukor | 120 gramm | |
vanília | 1 rúd | |
őrölt fahéj | 0.75 teáskanál | |
instant zselatin por | 10 gramm |
Díszítés
habtejszín | 2 dl | |
---|---|---|
vanillincukor | 1 teáskanál | |
gabonagolyók | 1 darab | |
csokireszelék | 1 darab | |
szeletelt mandula | 1 kevés |
Desszertek: Mascarponés csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
A tojásokat kettéválasztjuk. A lisztet, a kakaóport és a sütőport egy tálba kimérjük. A tojásfehérjét habbá verjük, ha félig felverődött hozzáadagoljuk a cukrot. Ha kész, óvatosan hozzákeverjük a tojássárgát, majd a lisztet, a kakaóport és a sütőport. A jól előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
A krémhez egybe rakjuk a hozzávalókat egy tálba és robotgéppel elkeverjük a zselatinpor nélkül. A krémet elfelezzük, egyik felébe belekeverjük a zselatinport, a krém másik felét a torta külsejére fogjuk kenni, körbe.
Töltés: a piskótalapot kettévágjuk, majd a tortalap alját belerakjuk a tortakarikába, mert a karikába egyszerűbb betölteni és rászedjük a féladag krémet, amelybe belekevertük a zselatinport. Habkártyával, illetve kenőkéssel szépen elegyengetjük, utána rátesszük a torta tetejét. Kicsit berakjuk a hűtőbe, 15-30 percre, hogy megdermedjen. Ha kapcsos tortakarikánk van, akkor könnyű a dolgunk a kivétellel, de ha nem, vegyünk vaxpapírt és mielőtt belerakjuk a tortalapot előtte béleljük ki vele, úgy könnyebb lesz kiszedni.
Ha kiszedtük, fogjuk a krém másik felét és szépen kenjünk körbe a tortát, a tetejét is. A szélét panírozzuk be a mandulával, a tetejét szórjuk meg csokireszelékkel, majd díszítsük tejszínhabbal is szeletenként, amire egy-egy csokis gabonagolyót teszünk, persze mást is lehet.