Mascarponés csokitorta
Mascarponés csokitorta
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

    A tésztához

    • Rama Vajas Íz - 225 gramm
    • kristálycukor - 225 gramm
    • tojás - 4 darab
    • liszt - 210 gramm
    • Dr. Oetker Sütőpor - 1 teáskanál
    • kakaópor - 40 gramm
    • narancs reszelt héja - 1 darab

    A krémhez

    • mascarpone sajt - 250 gramm
    • porcukor - 60 gramm
    • habtejszín - 200 milliliter

    A dekoráláshoz

    • narancs reszelt héja - 0.5 darab
    • étcsokoládé reszelék a díszítéshez - 50 gramm

    Elkészítés:

    1. Kenjünk ki margarinnal két 20cm-es kapcsos tortaformát, és helyezzünk az aljukra sütőpapírt. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. Egy tálban robotgéppel keverjük el a puha Rama Vajas Ízt és a cukrot, amíg kivilágosodik és habos lesz.
    2. Egyesével keverjük el a margarinos masszában a tojásokat.
    3. Szitáljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport is, majd keverjük simára.
    4. Adjuk hozzá a narancs reszelt héját is, és keverjük jól el.
    5. Egyenlően osszuk el a masszát a két előkészített formában, amennyire lehet simítsuk el a tetejét, és kb. 35 percig süssük az előmelegített sütőben, amíg rugalmas lesz a tészta. Miután megsült, hagyjuk rácson kihűlni.
    6. Egy nagyobb tálban keverjük krémesre a mascarponét és a porcukrot, majd öntsük hozzá a habtejszínt, és verjük kemény habbá.
    7. Kenjük a krém felét az egyik piskóta karikára, és helyezzük rá a másik piskótát, majd a maradék krémet pedig kenjük tortánk tetejére.
    8. Dekoráljuk csokoládé reszelékkel és csoki díszekkel, illetve egy fél narancs reszelt héjával.

    Sütéshez