Mascarponés csúcsok
Hozzávalók
csokoládés keksz (finomabb, ha az egyik fele csokoládéba mártott) | 25 darab | |
---|---|---|
mascarpone sajt | 25 dekagramm | |
növényi tejszín | 4 dl | |
porcukor | 3 evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
rumaroma | 1 pohár | |
instant zselatinfix | 1 csomag | |
tortadara vagy reszelt csokoládé, esetleg kókuszreszelék | 1 kevés |
Desszertek: Mascarponés csúcsok a sok
Elkészítés
1
A mascarponét a cukorral, a vaníliás cukorral és a rumaromával jól összekeverjük. A tejszínt felverjük, beletesszük a zselatinfixet és lazán a mascarponés keverékbe forgatjuk.
2
A habot nyomózsákba tesszük és csillagcsővel a kekszekre nyomjuk, végül a tortadarával, vagy a reszelt csokoládéval megszórjuk.