Mascarponés máktorta
Hozzávalók
A díszítéshez
cukrozott, darált mák a szóráshoz | 1 kevés | |
---|---|---|
málnaszemek | 1 darab | |
porcukor | 1 kevés | |
friss citromfűlevél | 1 kevés |
A töltelékhez
mascarpone | 25 dekagramm | |
---|---|---|
tejföl | 2.5 dl | |
vaníliás cukor | 3 csomag |
A tésztához
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
porcukor | 5 dekagramm | |
tojás | 6 darab | |
kristálycukor | 15 dekagramm | |
liszt | 10 dekagramm | |
sütőpor | 0.5 csomag | |
darált mák | 25 dekagramm | |
tej (elhagyható) | 1 evőkanál | |
kisebb citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Mascarponés máktorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A sütőt 165°C-ra előmelegítjük. Egy 23 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük.
A darált mákot az átszitált liszttel és a sütőporral összekeverjük. A puha Rama Vajast a porcukorral habosra keverjük. A citromhéjat lereszeljük és azt is hozzáadjuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját egyesével a habos Rama Vajashoz adjuk állandó, ám már csak rövid ideig tartó keverés közben. A fehérjét az összes kristálycukorral krémes habbá verjük.
Rákanalazzuk a fehérjehab egyharmadát a Ramás alapra és összekeverjük. A maradék fehérjehabot is rászedve, a lisztes keverékkel óvatosan egyneművé keverjük.
A formába töltve enyhén homorúra igazítjuk a tésztát és 45-50 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk, majd a tortaformába visszahelyezve rétegezzük a töltelékkel, amit csak össze kell keverni egy kézi habverővel. A tejfölös-mascarponés keverékből két evőkanálnyit félreteszünk a hűtőbe, a megtöltött torta mellé, melyet egy éjszakára ott dermesztünk.
Másnap a formából kivéve átkenjük a torta oldalát a maradék krémmel és darált mákkal panírozzuk. A kép alapján tovább díszíthetjük porcukorhintéssel, friss citromfűlevelekkel és málnaszemekkel.