Mascarponés szelet
Hozzávalók
A tetejére
csokireszelék | 1 darab |
---|
Alap
darált keksz | 30 dekagramm | |
---|---|---|
jó fekete kakaópor | 4 evőkanál | |
Ráma | 10 dekagramm | |
mandulaaroma | 0.5 üvegcse | |
rumaroma | 1 üvegcse |
Fehér krém
tejkrémmel vagy vanília krémmel töltött keksz | 25 dekagramm | |
---|---|---|
Mascarpone sajt (lehet Philadelphia sajt is) | 50 dekagramm | |
tejszín | 400 milliliter | |
porcukor | 1 evőkanál | |
vaníliás cukor | 2 csomag | |
expressz zseléfix | 1 csomag |
Desszertek: Mascarponés szelet a sok
Elkészítés
1
Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb jénai tálba nyomkodjuk.
2
A krémsajtot a vaníliás cukorral, a zseléfix-szel, és a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a felvert tejszínt és végül könnyedén a durvára tört töltött kekszet is beleforgatjuk. Rákenjük a kekszes masszára.
3
A tetejét megszórjuk a csokireszelékkel, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.