Mascarponés szelet
Mascarponés szelet
  • timer40 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    A tetejére

    • csokireszelék - 1 darab

    Alap

    • darált keksz - 30 dekagramm
    • jó fekete kakaópor - 4 evőkanál
    • Ráma - 10 dekagramm
    • mandulaaroma - 0.5 üvegcse
    • rumaroma - 1 üvegcse

    Fehér krém

    • tejkrémmel vagy vanília krémmel töltött keksz - 25 dekagramm
    • Mascarpone sajt (lehet Philadelphia sajt is) - 50 dekagramm
    • tejszín - 400 milliliter
    • porcukor - 1 evőkanál
    • vaníliás cukor - 2 csomag
    • expressz zseléfix - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. Az alap hozzávalóit összegyúrjuk, és egy mélyebb jénai tálba nyomkodjuk.
    2. A krémsajtot a vaníliás cukorral, a zseléfix-szel, és a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a felvert tejszínt és végül könnyedén a durvára tört töltött kekszet is beleforgatjuk. Rákenjük a kekszes masszára.
    3. A tetejét megszórjuk a csokireszelékkel, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.