Feltöltve:

Matcha fenyőfák

access_alarm 60
cake Könnyű
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A fenyőtalpakhoz

Rama Vajas Íz115 gramm
barna cukor220 gramm
kezeletlen narancs héja1 darab
Vanilia aroma0,5 teáskanál
tojás (M)2 darab
tojássárga1 darab
Liszt225 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csapott teáskanál

A matcha habcsók fenyőkhöz

tojás fehérje2 darab
finom kristálycukor120 gramm
matcha (zöldtea) por1 teáskanál
zöld ételfesték (opcionális)1 kevés
színes szórócukrok a díszítéshez1 kevés

A narancsos mázhoz

narancslé2 evőkanál
porcukor4 evőkanál

Sütéshez

Sütési idő 75 perc
Sütési hőmérséklet 100 °
Edény, sütő formája 20x20cm-es ill. sütőtepsi

Desszertek: Matcha fenyőfák a sok Aprósütemény recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2. lépés

A puha Rama Vajas Ízt habosítsuk ki a barnacukorral, és reszelt narancs héjával.
Egyenként keverjük bele a tojásokat és tojás sárgáját, valamint a vanilia aromát.
Végül forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztet.

3. lépés

Simítsuk a sütőformába és süssük kb 20percig, amíg szép aranybarna lesz a teteje, és nyomásra ruganyos a teteje (tűpróbával is ellenőrizhetjük)
Rácsra téve hűtsük ki teljesen.

4. lépés

A sütő hőmérsékletét vegyük le 100°C-ra.

5. lépés

A tojások fehérjét egy robotgéppel verjük lágy habbá, majd a cukor két harmadát apránként hozzáadva verjük fel teljesen. A maradék cukorban keverjük el az 1tk marchaport, és ezt is szórjuk a folyamatos keverés alatt lévő fehérjehabhoz.
Verjük még kb 3-5 percig, amíg a hab szép fényes lesz és a cukor is elolvad benne.

6. lépés

A habzsák belső oldalát egy fogpiszáló segítségével csíkozzuk be zöldre, ha szeretnénk, vagy ha nem találjuk elég zöldnek a tojásfehérje habot. Így töltsük bele a habcsókmasszát, majd nyomjunk fenyőfákat a sütőpapírra.

7. lépés

Ezt a következőképpen készíthetjük: A habzsákot függőlegesen tartva nyomjunk egy gömbnyi habot a papírra, a habzsákot kissé emeljük fel, majd nyomjunk a gömb tetejére egy kisebbet, majd ismételjük meg ezt a mozdulatot és nyomjunk egy legkisebb halmot a tetejére. Húzzuk fel a habzsákot. Ezzel készen is van a fenyőfánk.
Szórjuk meg színes cukorkákkal, csillagokkal.

8. lépés

Előmelegített sütőben kb fél órát – 40 percet szárítjuk. Akkor jó, ha a habcsók fenyőfákat el tudjuk emelni a sütőpapírról, nem ragadnak. Ha igen, süssük tovább. Kitámasztott sütőajtó mellett hűtsük ki teljesen.

9. lépés

Az össszeállításhoz a kisült piskótából pogácsaszaggatóval 2-3 cm-es köröket, ezek lesznek a fenyőtalpak. Mindegyik piskótadarabra kenjünk egy kevés narancsos mázat, majd erre helyezzük a fenyőfákat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 180"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem