Matcha fenyőfák
Hozzávalók
A fenyőtalpakhoz
Rama Vajas Íz | 115 gramm |
---|---|
barna cukor | 220 gramm |
kezeletlen narancs héja | 1 darab |
Vanilia aroma | 0,5 teáskanál |
tojás (M) | 2 darab |
tojássárga | 1 darab |
Liszt | 225 gramm |
Dr. Oetker Sütőpor | 1 csapott teáskanál |
A matcha habcsók fenyőkhöz
tojás fehérje | 2 darab |
---|---|
finom kristálycukor | 120 gramm |
matcha (zöldtea) por | 1 teáskanál |
zöld ételfesték (opcionális) | 1 kevés |
színes szórócukrok a díszítéshez | 1 kevés |
A narancsos mázhoz
narancslé | 2 evőkanál |
---|---|
porcukor | 4 evőkanál |
Sütéshez
Sütési idő | 75 perc |
---|---|
Sütési hőmérséklet | 100 ° |
Edény, sütő formája | 20x20cm-es ill. sütőtepsi |
Desszertek: Matcha fenyőfák a sok Aprósütemény recept közül.
Elkészítés
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral.
A puha Rama Vajas Ízt habosítsuk ki a barnacukorral, és reszelt narancs héjával.
Egyenként keverjük bele a tojásokat és tojás sárgáját, valamint a vanilia aromát.
Végül forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztet.
Simítsuk a sütőformába és süssük kb 20percig, amíg szép aranybarna lesz a teteje, és nyomásra ruganyos a teteje (tűpróbával is ellenőrizhetjük)
Rácsra téve hűtsük ki teljesen.
A sütő hőmérsékletét vegyük le 100°C-ra.
A tojások fehérjét egy robotgéppel verjük lágy habbá, majd a cukor két harmadát apránként hozzáadva verjük fel teljesen. A maradék cukorban keverjük el az 1tk marchaport, és ezt is szórjuk a folyamatos keverés alatt lévő fehérjehabhoz.
Verjük még kb 3-5 percig, amíg a hab szép fényes lesz és a cukor is elolvad benne.
A habzsák belső oldalát egy fogpiszáló segítségével csíkozzuk be zöldre, ha szeretnénk, vagy ha nem találjuk elég zöldnek a tojásfehérje habot. Így töltsük bele a habcsókmasszát, majd nyomjunk fenyőfákat a sütőpapírra.
Ezt a következőképpen készíthetjük: A habzsákot függőlegesen tartva nyomjunk egy gömbnyi habot a papírra, a habzsákot kissé emeljük fel, majd nyomjunk a gömb tetejére egy kisebbet, majd ismételjük meg ezt a mozdulatot és nyomjunk egy legkisebb halmot a tetejére. Húzzuk fel a habzsákot. Ezzel készen is van a fenyőfánk.
Szórjuk meg színes cukorkákkal, csillagokkal.
Előmelegített sütőben kb fél órát – 40 percet szárítjuk. Akkor jó, ha a habcsók fenyőfákat el tudjuk emelni a sütőpapírról, nem ragadnak. Ha igen, süssük tovább. Kitámasztott sütőajtó mellett hűtsük ki teljesen.
Az össszeállításhoz a kisült piskótából pogácsaszaggatóval 2-3 cm-es köröket, ezek lesznek a fenyőtalpak. Mindegyik piskótadarabra kenjünk egy kevés narancsos mázat, majd erre helyezzük a fenyőfákat.