Feltöltve:

Matcha fenyőfák

60
Könnyű
6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A fenyőtalpakhoz

Rama Vajas Íz115 gramm
barna cukor220 gramm
kezeletlen narancs héja1 darab
Vanilia aroma0,5 teáskanál
tojás (M)2 darab
tojássárga1 darab
Liszt225 gramm
Dr. Oetker Sütőpor1 csapott teáskanál

A matcha habcsók fenyőkhöz

tojás fehérje2 darab
finom kristálycukor120 gramm
matcha (zöldtea) por1 teáskanál
zöld ételfesték (opcionális)1 kevés
színes szórócukrok a díszítéshez1 kevés

A narancsos mázhoz

narancslé2 evőkanál
porcukor4 evőkanál

Sütéshez

Sütési idő 75 perc
Sütési hőmérséklet 100 °
Edény, sütő formája 20x20cm-es ill. sütőtepsi

Desszertek: Matcha fenyőfák a sok Aprósütemény recept közül.

Elkészítés

1

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. A sütőtepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2

A puha Rama Vajas Ízt habosítsuk ki a barnacukorral, és reszelt narancs héjával.
Egyenként keverjük bele a tojásokat és tojás sárgáját, valamint a vanilia aromát.
Végül forgassuk bele a sütőporral elkevert lisztet.

3

Simítsuk a sütőformába és süssük kb 20percig, amíg szép aranybarna lesz a teteje, és nyomásra ruganyos a teteje (tűpróbával is ellenőrizhetjük)
Rácsra téve hűtsük ki teljesen.

4

A sütő hőmérsékletét vegyük le 100°C-ra.

5

A tojások fehérjét egy robotgéppel verjük lágy habbá, majd a cukor két harmadát apránként hozzáadva verjük fel teljesen. A maradék cukorban keverjük el az 1tk marchaport, és ezt is szórjuk a folyamatos keverés alatt lévő fehérjehabhoz.
Verjük még kb 3-5 percig, amíg a hab szép fényes lesz és a cukor is elolvad benne.

6

A habzsák belső oldalát egy fogpiszáló segítségével csíkozzuk be zöldre, ha szeretnénk, vagy ha nem találjuk elég zöldnek a tojásfehérje habot. Így töltsük bele a habcsókmasszát, majd nyomjunk fenyőfákat a sütőpapírra.

7

Ezt a következőképpen készíthetjük: A habzsákot függőlegesen tartva nyomjunk egy gömbnyi habot a papírra, a habzsákot kissé emeljük fel, majd nyomjunk a gömb tetejére egy kisebbet, majd ismételjük meg ezt a mozdulatot és nyomjunk egy legkisebb halmot a tetejére. Húzzuk fel a habzsákot. Ezzel készen is van a fenyőfánk.
Szórjuk meg színes cukorkákkal, csillagokkal.

8

Előmelegített sütőben kb fél órát – 40 percet szárítjuk. Akkor jó, ha a habcsók fenyőfákat el tudjuk emelni a sütőpapírról, nem ragadnak. Ha igen, süssük tovább. Kitámasztott sütőajtó mellett hűtsük ki teljesen.

9

Az össszeállításhoz a kisült piskótából pogácsaszaggatóval 2-3 cm-es köröket, ezek lesznek a fenyőtalpak. Mindegyik piskótadarabra kenjünk egy kevés narancsos mázat, majd erre helyezzük a fenyőfákat.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem