Feltöltve:

Mayolitána torta

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Tészta

tojás8 darab
cukor8 csapott evőkanál
finomliszt8 csapott evőkanál
dió6 evőkanál
sütőpor0.5 csomag
szódabikarbóna1 csipetnyi

krem

tojássárgája2 darab
liszt3 evőkanál
vaníliás cukor1 csomag
tej2 dl
Rama Vajas Íz1 darab
porcukor25 dekagramm

Desszertek: Mayolitána torta a sok Torta recept közül.

Elkészítés

1

A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéből 1 ek cukorral kemény habot verünk. A kettőt lazán összekeverjük, majd szitálva hozzáadjuk a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztet, végül belekeverjük a diót is. Formába öntjük és piskótát sütünk belőle.

2

A krémhez a tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük a tejben, majd addig főzzük folyamatos keverés mellett, amíg az edény falától el nem válik. Ezután kihűtjük.

3

Közben a Ramát a cukorral habosra keverjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet. Egy laza, vaníliás krémet kapunk.

4

A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és a vaníliás krémmel megtöltjük. Annyi krémet hagyunk, hogy a torta oldalát és a tetejét is meg tudjuk kenni. Az oldalát darált dióval szórjuk meg, a tetejét tetszés szerint vagy szintén megszórjuk a dióval, vagy krémkinyomóval magával a krémmel díszíthetjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem