Mayolitána torta
Hozzávalók
Tészta
tojás | 8 darab |
---|---|
cukor | 8 csapott evőkanál |
finomliszt | 8 csapott evőkanál |
dió | 6 evőkanál |
sütőpor | 0.5 csomag |
szódabikarbóna | 1 csipetnyi |
krem
tojássárgája | 2 darab |
---|---|
liszt | 3 evőkanál |
vaníliás cukor | 1 csomag |
tej | 2 dl |
Rama Vajas Íz | 1 darab |
porcukor | 25 dekagramm |
Desszertek: Mayolitána torta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük. A tojásfehérjéből 1 ek cukorral kemény habot verünk. A kettőt lazán összekeverjük, majd szitálva hozzáadjuk a szódabikarbónával és a sütőporral elkevert lisztet, végül belekeverjük a diót is. Formába öntjük és piskótát sütünk belőle.
A krémhez a tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a liszttel csomómentesre keverjük a tejben, majd addig főzzük folyamatos keverés mellett, amíg az edény falától el nem válik. Ezután kihűtjük.
Közben a Ramát a cukorral habosra keverjük, majd robotgéppel hozzákeverjük a kihűlt, főzött krémet. Egy laza, vaníliás krémet kapunk.
A kihűlt piskótát 3 részre vágjuk és a vaníliás krémmel megtöltjük. Annyi krémet hagyunk, hogy a torta oldalát és a tetejét is meg tudjuk kenni. Az oldalát darált dióval szórjuk meg, a tetejét tetszés szerint vagy szintén megszórjuk a dióval, vagy krémkinyomóval magával a krémmel díszíthetjük.