Mazsola, a malac (A Mazsola és Tádé c. meséből) csokitorta
Hozzávalók
Piskóta
tojás | 12 darab | |
---|---|---|
cukor | 12 evőkanál | |
liszt | 12 evőkanál |
Csokikrém
tojás | 2 darab | |
---|---|---|
kristálycukor | 10 evőkanál | |
tej | 3 dl | |
kakaópor | 3 evőkanál | |
liszt | 5 evőkanál | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
Ráma | 25 dekagramm |
Díszítés
fondan | 1 adag |
---|
Desszertek: Mazsola, a malac (A Mazsola és Tádé c. meséből) csokitorta a sok csokitorta recept közül.
Elkészítés
12 tojásból piskótát készítünk, amit 170 fokon, tűpróbáig sütünk.
Csokikrém készítése: egy kis tálkába beleszitáljuk az 5 evőkanál lisztet és a 3 evőkanál kakaóport, majd félretesszük. Egy tűzálló edényben, vagy lábasban a 2 db tojást felverjük az 5 evőkanál cukorral habosra. Ehhez hozzáadjuk a tejet, majd beleszitáljuk a lisztes kakaóport. Alaposan összekeverjük. Ezután alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük és hűtőfürdőben lehűtjük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk az apróra vágott Ramát a maradék 5 evőkanál cukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot, majd elektromos habverővel egyneművé verjük.
A piskótát 3 részre vágjuk. A lapokat megkenjük a csokikrémmel. A betöltött lapokat kis időre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a krém. Ha kissé megszilárdult, akkor kivesszük a hűtőből és kifaragjuk a malac formáját. A saját krémjével bevonjuk az egész tortát. erre jön majd a fondant bevonat.
Már csak a burkolás és a díszítés maradt: kinyújtjuk a zöld fondantot és bevonjuk vele a tortát. Szintén a fondantból kialakítjuk a végtagokat és a malac pofiját is.