Mazsola, a malac (A Mazsola és Tádé c. meséből) csokitorta
Mazsola, a malac  (A Mazsola és Tádé c. meséből) csokitorta
  • timer240 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Piskóta

    • tojás - 12 darab
    • cukor - 12 evőkanál
    • liszt - 12 evőkanál

    Csokikrém

    • tojás - 2 darab
    • kristálycukor - 10 evőkanál
    • tej - 3 dl
    • kakaópor - 3 evőkanál
    • liszt - 5 evőkanál
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • Ráma - 25 dekagramm

    Díszítés

    • fondan - 1 adag

    Elkészítés:

    1. 12 tojásból piskótát készítünk, amit 170 fokon, tűpróbáig sütünk.
    2. Csokikrém készítése: egy kis tálkába beleszitáljuk az 5 evőkanál lisztet és a 3 evőkanál kakaóport, majd félretesszük. Egy tűzálló edényben, vagy lábasban a 2 db tojást felverjük az 5 evőkanál cukorral habosra. Ehhez hozzáadjuk a tejet, majd beleszitáljuk a lisztes kakaóport. Alaposan összekeverjük. Ezután alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük és hűtőfürdőben lehűtjük. Ha kihűlt, akkor hozzáadjuk az apróra vágott Ramát a maradék 5 evőkanál cukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot, majd elektromos habverővel egyneművé verjük.
    3. A piskótát 3 részre vágjuk. A lapokat megkenjük a csokikrémmel. A betöltött lapokat kis időre hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon a krém. Ha kissé megszilárdult, akkor kivesszük a hűtőből és kifaragjuk a malac formáját. A saját krémjével bevonjuk az egész tortát. erre jön majd a fondant bevonat.
    4. Már csak a burkolás és a díszítés maradt: kinyújtjuk a zöld fondantot és bevonjuk vele a tortát. Szintén a fondantból kialakítjuk a végtagokat és a malac pofiját is.