Mazsolás brownie
Hozzávalók
kristálycukor | 2 bögre | |
---|---|---|
kakaópor | 6 evőkanál | |
víz | 1 bögre | |
Ráma | 25 dekagramm | |
liszt | 2 bögre | |
sütőpor | 1 csomag | |
tojás | 4 darab | |
keserű csoki | 1 tábla | |
mazsola | 10 dekagramm |
Desszertek: Mazsolás brownie a sok Brownie recept közül.
Elkészítés
2 tállal dolgozunk. Első tál: beleteszünk 2 bögrényi kristálycukrot, 5-6 evőkanál keserű kakaóport, és egy előzőleg forralásig hevített, bögrényi vízben feloldódott 25 dkg-os Ramát, majd jól összekeverjük. Ebből egy bögrényi mennyiséget félreteszünk, a többihez hozzávegyítjük a 2. tál tartalmát. Második tál: 2 bögrényi liszt, amelybe 1 sütőport kevertünk. Miután a két tál tartalma eggyé vált, egyesével 4 tojást keverünk hozzá, majd egy tábla keserű csokit kicsire törve, és a megmosott, áztatott mazsolát is hozzáadjuk. Ramával kikent tepsiben, vagy őzgerincformában, előmelegített sütőben, kb. 35 perc alatt van kész. Kivétel után a félretett bögre tartalmát egyenletesen ráöntjük, majd hagyjuk kihűlni.