Mazsolás halmocskák
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 10 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 2 darab | |
mazsola | 12 dekagramm | |
finomliszt | 25 dekagramm | |
kristálycukor | 12 dekagramm | |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Desszertek: Mazsolás halmocskák a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
Habosra keverjük a cukrot, a tojással és a szoba-hőmérsékletű Ramával. A mazsolát, lisztet és a reszelt citrom héját óvatosan belekeverjük a habos masszába.
2
A tepsit (legjobb 30× 40) kibéleljük sütőpapírral, majd a sütőt 190 °C-ra (hőlégkeveréses sütőt 175 °C-ra) előmelegítjük. Kiskanállal kis halmocskákat formázunk és ezeket a sütőpapírra Ramával kikent tepsi is) rakjuk. Ha a massza nehezen válik el a kanáltól, előtte vizezzük meg a kanalat.
3
180 °C-nál 10 percig (hőlégkeveréses sütőben 170 °C-nál aranysárgára sütjük.