Feltöltve:

Mazsolás kalács

access_alarm 60
cake Közepes
person_outline 4 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz4 dekagramm
mazsola3 dekagramm
finomliszt28 dekagramm
nyers tojás1 darab
élesztő2 dekagramm
kristálycukor2 evőkanál
2,8 % -os tej1 dl
asztali só1 teáskanál

Desszertek: Mazsolás kalács a sok Kalács recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A lisztet elmorzsoljuk a RAMA margarinnal, hozzátesszük a cukrot és a sót, beletesszük a megmosott, lecsepegtetett mazsolát.

2. lépés

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe, majd amikor felfutott a liszthez adjuk. Az egészet elkeverjük majd alaposan kidolgozzuk.

3. lépés

Kelesztjük addig amíg kb. kétszeresére dagad a tészta. Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk és három egyenlő részre osztjuk.

4. lépés

A három darab tésztát kígyóformájúra sodorjuk és szépen összefonjuk. RAMA Margarinnal kikent tepsibe tesszük,és pihentetjük még kb. 15-20 percig.

5. lépés

A tetejét megkenjük tojással és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük.

6. lépés

Tálaláskor szeleteljük, porcukorral meghintjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem