Feltöltve:

Mazsolás kalácsfészek

access_alarm 175
cake Közepes
person_outline 6 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt500 gramm
1 teáskanál
porcukor100 gramm
Dr. Oetker Instant Élesztő1 csomag
Rumban vagy rumaromás vízben beáztatott mazsola (pár órára)60 gramm
Rama Vajas Íz50 gramm
natúr joghurt (szobahőmérsékletű)1 dl
langyos tej2 dl

Egyéb

festett kemény tojás6 darab
tojás a kenéshez1 darab

Sütéshez

Sütési idő 175 perc
Sütési hőmérséklet 170 °
Edény, sütő formája tepsi

Elkészítés

1. lépés

Egy nagy tálban keverjük jól össze a száraz hozzávalókat (só, porcukor, élesztő, mazsola) a liszttel, majd a felolvasztott Rama Vajas Íz, a joghurt és a langyos tej segítségével gyúrjuk tésztává. Szórjuk meg a tetejét kevés liszttel, majd letakarva két órán át pihentessük meleg helyen.

2. lépés

Ha megkelt, vágjuk a tésztát 6 egyenlő részre, utána minden egyes részt még kétfelé. Kevés liszt segítségével nyújtsuk meg a darabokat, sodorjunk belőlük kb. 20 cm hosszú hengereket.

3. lépés

Két-két hengert sodorjunk össze, majd alakítsunk belőlük fészkeket, ügyelve, hogy a fonatok végeit jól nyomkodjuk össze. Helyezzük őket sütőpapírral fedett tepsibe, majd kenjük meg a felvert tojással, és helyezzünk a közepükbe festett kemény tojást. Tipp: megszórhatjuk a tetejüket sütés előtt színes szórócukorral vagy jégcukorral is.

4. lépés

170 C°-ra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig, amíg a tetejük aranybarna lesz. Hagyjuk a sütőlapon kihűlni. 6 kalácsfészek lesz a tésztából.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 90"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 0"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 80"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 130"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem