Mazsolás keksz
Mazsolás keksz
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 25 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • liszt - 30 dekagramm
  • mazsola - 10 dekagramm
  • tojássárga - 1 darab

Elkészítés:

  1. A mazsolát beáztatjuk meleg vízbe, vagy ha van otthon rum akkor azt használjuk.
  2. Mialatt ázik a mazsola, a többi hozzávalókat kimérjük és egy nagyobb tálba tesszük. Majd a beáztatott mazsolát is a többi hozzávalókhoz öntjük és egynemű tésztává gyúrjuk össze.
  3. Majd egy folpackba csomagoljuk a még lágy és képlékeny tésztánkat és hütőbe téve kb 1-2 órát vagy akár egy egész éjszakára.
  4. Miután kivettük a hütőből a tésztánkat, kicsomagoljuk és kb fél ujjnyi vastagságra vágjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és 175-180 fokon 25-30 percig sütjük.