Mazsolás kocka
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 20 dekagramm | |
---|---|---|
tojás | 7 darab | |
mazsola | 10 dekagramm | |
rum | 2 evőkanál | |
porcukor | 27 dekagramm | |
kakaópor | 3 dekagramm | |
darált dió | 12 dekagramm |
Desszertek: Mazsolás kocka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tésztához 4 db tojássárgát 15 dkg porcukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A mazsolát hozzáadjuk.
A kakaóport 10 dkg dióval összeforgatjuk, harmadát az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, harmadát az előzőekbe forgatjuk. A maradék hozzávalót két részletben, ugyanígy adjuk hozzá.
Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, 2 dkg darált dióval behintünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A krémhez a maradék tojássárgát a maradék porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kakaót meg a rumot is hozzáadjuk.
A szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a kanalanként a hozzáadott kakaós krémmel habosra keverjük.
A tésztát kettévágjuk, ha sütőpapíron sütöttük, akkor azt előtte lehúzzuk róla. Az egyiket a tepsibe visszatesszük, a krém felét rákenjük. Erre kerül a másik tésztalap, amit a maradék krémmel megkenünk.
Hagyjuk, hogy egy kicsit összeérjen az íze, végül forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.