Mazsolás kocka
Hozzávalók
A tésztához
tojássárgája | 4 darab |
---|---|
porcukor | 12 dekagramm |
mazsola | 10 dekagramm |
keserű kakaópor | 3 dekagramm |
őrölt dió | 10 dekagramm |
tojásfehérje | 7 darab |
A tepsi kikenéséhez
Ráma | 1 darab |
---|---|
őrölt dió | 2 dekagramm |
A krémhez
tojássárgája | 3 darab |
---|---|
porcukor | 15 dekagramm |
keserű kakaópor | 2 evőkanál |
rum | 2 evőkanál |
Ráma | 20 dekagramm |
Desszertek: Mazsolás kocka a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A tésztához a tojássárgát a porcukorral fehéredésig keverjük. Ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. A mazsolát hozzáadjuk. A kakaóport a dióval összeforgatjuk, harmadát az előzőekhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, harmadát az előzőekbe forgatjuk. A maradék hozzávalót két részletben, ugyanígy adjuk hozzá.
Egy nagy tepsit Ramával kikenünk, darált dióval behintünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 15 percig sütjük, majd hűlni hagyjuk.
A krémhez a tojássárgát a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kakaót meg a rumot is hozzáadjuk. A szoba-hőmérsékletű Ramát először magában, majd a kanalanként hozzáadott kakaós krémmel habosra keverjük.
A tésztát kettévágjuk, ha sütőpapíron sütöttük, akkor azt előtte lehúzzuk róla. Az egyiket a tepsibe visszatesszük, a krém felét rákenjük. Erre kerül a másik tésztalap, amit a maradék krémmel megkenünk.
Hagyjuk, hogy egy kicsit összeérjen az íze, végül forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.