Feltöltve:

Mazsolás puszedli

access_alarm 0
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

meggybefőtt (40 dkg)
cukros darált dió
méz250 gramm
cukor220 gramm
vaníliás cukor1 csomag
őrölt szegfűszeg6 darab
fahéj3 evőkanál
finomliszt500 gramm
sütőpor1 teáskanál
tojás2 darab
Ráma80 gramm

Töltelék

tojás1 darab
őrölt mogyoró120 gramm
porcukor120 gramm
rumban áztatott mazsola150 gramm

Díszítés

cukormázpor1 csomag

Desszertek: Mazsolás puszedli a sok Puszedli recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Miután kihűlt, beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. A tésztát jól kidolgozzuk, és 10 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagra, és kör alakú kiszúróval kiszúrjuk. Az egyik lapot tojással megkenjük, és a közepébe tölteléket teszünk. A másik lappal befedjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 percig sütjük, majd díszítjük. A díszítést én egy szem mogyoróval helyettesítettem a cukormáz helyett.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 100"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 110"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 120"
cake Közepes
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 30"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 10"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem