Feltöltve:

Mazsolás puszedli

0
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

meggybefőtt (40 dkg)
cukros darált dió
méz250 gramm
cukor220 gramm
vaníliás cukor1 csomag
őrölt szegfűszeg6 darab
fahéj3 evőkanál
finomliszt500 gramm
sütőpor1 teáskanál
tojás2 darab
Ráma80 gramm

Töltelék

tojás1 darab
őrölt mogyoró120 gramm
porcukor120 gramm
rumban áztatott mazsola150 gramm

Díszítés

cukormázpor1 csomag

Desszertek: Mazsolás puszedli a sok Puszedli recept közül.

Elkészítés

1

A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Miután kihűlt, beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. A tésztát jól kidolgozzuk, és 10 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagra, és kör alakú kiszúróval kiszúrjuk. Az egyik lapot tojással megkenjük, és a közepébe tölteléket teszünk. A másik lappal befedjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 percig sütjük, majd díszítjük. A díszítést én egy szem mogyoróval helyettesítettem a cukormáz helyett.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem