Mazsolás puszedli
Hozzávalók
meggybefőtt (40 dkg) | ||
---|---|---|
cukros darált dió | ||
méz | 250 gramm | |
cukor | 220 gramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
őrölt szegfűszeg | 6 darab | |
fahéj | 3 evőkanál | |
finomliszt | 500 gramm | |
sütőpor | 1 teáskanál | |
tojás | 2 darab | |
Ráma | 80 gramm |
Töltelék
tojás | 1 darab | |
---|---|---|
őrölt mogyoró | 120 gramm | |
porcukor | 120 gramm | |
rumban áztatott mazsola | 150 gramm |
Díszítés
cukormázpor | 1 csomag |
---|
Desszertek: Mazsolás puszedli a sok Puszedli recept közül.
Elkészítés
1
A mézet felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot és a fűszereket. Miután kihűlt, beletesszük a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a többi anyagot is. A tésztát jól kidolgozzuk, és 10 órára a hűtőbe tesszük. A tésztát kinyújtjuk 2 mm vastagra, és kör alakú kiszúróval kiszúrjuk. Az egyik lapot tojással megkenjük, és a közepébe tölteléket teszünk. A másik lappal befedjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 12-15 percig sütjük, majd díszítjük. A díszítést én egy szem mogyoróval helyettesítettem a cukormáz helyett.