Mazsolás túrótorta
Hozzávalók
A díszítéshez
porcukor | 5 dekagramm |
---|
A forma kikenéséhez
Rama Vajas Íz | 1 darab |
---|
A tésztához
mazsola | 7.5 dekagramm |
---|---|
pisztácia | 3 dekagramm |
citromlé | 4 evőkanál |
reszelt citromhéj | 1 teáskanál |
Dr Oetker Gála Krémpuding Vanília | 2 csomag |
sovány túró | 1 kilogramm |
kristálycukor | 25 dekagramm |
tojás | 4 darab |
Rama Vajas Íz | 20 púpos kávéskanál |
Desszertek: Mazsolás túrótorta a sok Torta recept közül.
Elkészítés
1. lépés
A Rama Vajast a cukorral felhabosítjuk, amíg a cukor teljesen feloldódik. Egymás után hozzákeverjük a tojásokat, a túrót és a pudingport, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a citromlevet. A pisztáciát felaprítjuk, a mazsolát megmossuk és leszárítjuk, majd mindkettőt hozzákeverjük a masszához.
2. lépés
A sütőforma aljára sütőpapírt helyezünk, peremét megkenjük Rama Vajassal. A túrómasszát a formába töltjük és előmelegített sütőben 175 °C-on, kb. 60 percig sütjük. Ha a torta felülete a sütés közben túl sötét lesz, alumíniumfóliával takarjuk le. Sütés után rácson hagyjuk kihűlni.
3. lépés
A torta átmérőjének megfelelő nagyságú papírsablont készítünk, amelyet virágmintára kivágunk, a torta tetejére helyezzük, megszórjuk porcukorral, majd eltávolítjuk a sablont.