Mazsolás, vaníliás tekercs
Hozzávalók
Tészta
liszt | 35 dekagramm | |
---|---|---|
tej | 1 dl | |
élesztő | 2.5 dekagramm | |
tojás | 1 darab | |
só | 1 csomag | |
cukor | 10 dekagramm | |
vaníliás cukor | 1 csomag | |
citrom reszelt héja | 1 darab | |
Ráma | 12.5 dekagramm |
Töltelék
vaníliás cukor | 1 csomag | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
vaníliás pudingpor | 1 csomag | |
dl.víz | 2 darab | |
mazsola | 1 csomag |
Desszertek: Mazsolás, vaníliás tekercs a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
1
A tejet tálba öntve kevés cukorral, csipet sóval, kevés liszttel és az élesztővel, felfuttatjuk. Ha kész, akkor a langyos Ramát beledolgozzuk és a többi hozzávalókkal bedagasztjuk. Ha kész, meleg helyen megkelesztjük. A töltelék hozzávalóiból krémet főzünk állandó keverés mellett, majd a végén belekeverjük a mazsolát. A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, egyenlő részre vágjuk, majd a csigákat tepsibe rakjuk, lekenjük tojással és így is hagyjuk kelni. Forró sütőbe tolva készre sütjük.