Mazsolás, vaníliás tekercs
Mazsolás, vaníliás tekercs
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 35 dekagramm
    • tej - 1 dl
    • élesztő - 2.5 dekagramm
    • tojás - 1 darab
    • só - 1 csomag
    • cukor - 10 dekagramm
    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • Ráma - 12.5 dekagramm

    Töltelék

    • vaníliás cukor - 1 csomag
    • cukor - 10 dekagramm
    • vaníliás pudingpor - 1 csomag
    • dl.víz - 2 darab
    • mazsola - 1 csomag

    Elkészítés:

    1. A tejet tálba öntve kevés cukorral, csipet sóval, kevés liszttel és az élesztővel, felfuttatjuk. Ha kész, akkor a langyos Ramát beledolgozzuk és a többi hozzávalókkal bedagasztjuk. Ha kész, meleg helyen megkelesztjük. A töltelék hozzávalóiból krémet főzünk állandó keverés mellett, majd a végén belekeverjük a mazsolát. A megkelt tésztát kinyújtjuk, majd megkenjük a töltelékkel. Feltekerjük, egyenlő részre vágjuk, majd a csigákat tepsibe rakjuk, lekenjük tojással és így is hagyjuk kelni. Forró sütőbe tolva készre sütjük.