Feltöltve:

Medvehagymás-tarjás csiga

240
Közepes
1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

finomliszt60 dekagramm
tojás2 darab
kocka Rama (25 dkg)1 kis
tejföl2.5 dl
friss élesztő, vagy 1 csomag porélesztő2 dekagramm
tej1 dl
cukor2 teáskanál
1 darab
fokhagyma1 darab
metélőhagyma1 darab
bors1 darab
reszelt sajt1 kevés
medvehagyma1 csomag
füstölt, főtt tarja1 szelet
tejföl2.5 dl

Desszertek: Medvehagymás-tarjás csiga a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

Az élesztőt megfuttatjuk a tejjel és a cukorral. A nagyobb adag tejfölt összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, sózzuk, fokhagymát préselünk bele, borssal és metélőhagymával ízesítjük még.

2

A lisztbe belemorzsoljuk a Ramát, majd összekeverjük a medvehagymás tejföllel, a felfuttatott élesztős tejjel és elkezdjük csomómentesre gyúrni. Még lehet pótolni liszttel, ha szükséges.

3

Ha már csomómentes, lefedett tálban a hűtőbe tesszük és 2-3 óráig hűtjük.

4

Miután kivettük, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, majd hajtogatjuk 3-4-szer. 3 részbe szedjük és kinyújtjuk a lapokat kb fél-3/4 centisre. A közepét megkenjük tejföllel, kicsire vágott tarját szórunk rá, majd sajtot és feltekerjük.

5

Ha mindhárom rúd kész, akkor kb 1 centis szeletekre vágjuk és összekanyarítva sütőpapírra tesszük.

6

A tetejüket megkenjük felvert tojással.

7

Sütőben pirosra sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

140"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

150"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

120"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

35"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

160"
Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem