Feltöltve:

Meggyes aranygaluska

access_alarm 40
cake Közepes
person_outline 1 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

Ráma10 dekagramm
liszt50 dekagramm
tojássárgája3 darab
élesztő2 dekagramm
tej2.5 dl
cukor5 dekagramm
1 csipetnyi
üveg meggybefőtt1 kis

Desszertek: Meggyes aranygaluska a sok Galuska recept közül.

Elkészítés

1. lépés

A tejet meglangyosítjuk, a Ramát felolvasztjuk. Kenyérsütő gépbe töltjük először a nedves, majd a száraz anyagokat, az élesztő az utolsó. Dagasztó, kelesztő programra kapcsoljuk, és hagyjuk dolgozni, (az én gépem 1.5 óra alatt tudta le a programot). Közben darálhatunk diót, olvaszthatunk még Ramát és kimagozzuk a meggyet. Lisztezett deszkára borítjuk a tésztát, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és egy közepes tepsi aljába tesszük a korongokat picit egymásra engedhetjük, vagy csak szorosan egymás mellé. Minden korongra teszünk 1 szem meggyet, bőven megszórjuk darált dióval és pici vaníliás cukorral. Meglocsoljuk olvasztott Ramával, aztán teszünk rá még egy réteget ugyanígy, a tetejére dió kerül. Forró sütőbe toljuk és barnára sütjük. A vanília sodót nem vittem túlzásba, 2 cs főzős pudingot előírás szerint megfőztem jó édesre, amikor besűrűsödött lezártam és belekevertem még 2-3 dl tejet.

Hozzászólások

Hasonló receptek

alarm_on 80"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 40"
cake Könnyű
favorite_border 4
Megnézem

alarm_on 90"
cake Nehéz
favorite_border 3
Megnézem

alarm_on 20"
cake Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 180"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 30"
cake Közepes
favorite_border 0
Megnézem

alarm_on 160"
cake Nehéz
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 45"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 1
Megnézem

alarm_on 90"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem

alarm_on 60"
cake Könnyű
favorite_border 2
Megnézem