Meggyes csavart
0
Közepes
1 fő
favorite_border
0
Hozzávalók
liszt | 50 dekagramm |
---|---|
sütőpor | 0.5 csomag |
só | 1 csipetnyi |
Ráma | 30 dekagramm |
tojássárgája | 4 darab |
porcukor | 20 dekagramm |
tej, amennyit felvesz | 1 kevés |
Desszertek: Meggyes csavart a sok
Elkészítés
1
A sütőporral és a sóval elkevert lisztbe belemorzsoljuk a Ramát. Hozzáadjuk a tojássárgát, a porcukrot és annyi tejet, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
2
Picit pihentetjük, majd 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és közepes méretű, kerek szaggatóval kiszaggatjuk. Közepére 1-1 szem magozott meggyet teszünk.
3
Vékony csíkokat sodrunk, kb 5 cm-t és a meggyre tekerjük. Halványra sütjük, majd meghintjük porcukorral.