Feltöltve:

Meggyes fatörzs

50
Közepes
8 fő
favorite_border 0

Hozzávalók

tojás6 darab
cukor6 evőkanál
liszt4 evőkanál
tejszín1 dl
csipetnyi
porcukor5 dekagramm
kakaópor2 evőkanál
csokoládé5 dekagramm
meggy25 dekagramm
mascarpone250 gramm

Desszertek: Meggyes fatörzs a sok Fatörzs recept közül.

Elkészítés

1

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval robotgéppel kemény habbá verjük. A sárgához adjuk a 6 evőkanál cukrot és fehéredésig verjük. A lisztet a kakaóporral összekeverjük.
A fehérjét hozzáadjuk a sárgájához, óvatosan elkeverjük, majd lisztes kakaóporos keveréket is hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.

2

Egy gáz tepsibe sütőpapírra öntjük a piskótatésztát, elkenjük olyan 1,5 cm magas téglalap alakúra, és 180 °C-on 20 percig sütjük. Közben elkészítjük a krémet. Tejszínt a porcukorral habbá verjük majd hozzáadjuk a mascarponét, és összedolgozzuk. Egy kis rész külön kiveszünk, amivel bevonjuk a süteményt. A többibe belekeverjük a meggyet.

3

Ha megsült a piskóta, kivesszük, egy konyharuhára borítjuk, leszedjük a sütőpapírt róla, és a konyharuhába feltekerjük, majd így hagyjuk kihűlni. A kihűlt piskótát óvatosan kiterítjük téglalappá, beletöltjük a krémet, majd feltekerjük. A külsejét bevonjuk a félretett krémmel. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

30"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Nehéz
favorite_border 0
Megnézem

110"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

0"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

90"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem