Meggyes-gesztenyekrémes muffin
Hozzávalók
Rama Vajas Íz | 15 dekagramm | |
---|---|---|
cukor | 10 dekagramm | |
Dr. Oetker Vanillincukor | 1 csomag | |
tojás | 2 darab | |
liszt | 15 dekagramm | |
Dr. Oetker Sütőpor | 0.5 csomag | |
só | 1 csipetnyi | |
tej | 2 dl | |
meggybefőtt | 20 dekagramm |
Rumos-tejszínes gesztenyekrém
Rama Vajas Íz | 5 dekagramm | |
---|---|---|
gesztenyemassza | 25 dekagramm | |
tejszín | 1.5 dl | |
porcukor Rum vagy rumaroma, ill. vanília aroma, ízlés szerint | 2 evőkanál |
Desszertek: Meggyes-gesztenyekrémes muffin a sok Muffin recept közül.
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd folyamatos keverés mellett - tejjel felöntve - alakítsuk homogén tésztává. Keverjük bele a lecsepegtetett meggyeket. A kész tésztát kanalazzuk muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a forma 3/4-éig érjen. Süssük tűpróbáig, kb. 16-18 percig, majd hagyjuk a formában kihűlni.
Rumos-tejszínes gesztenyekrém: törjük át a gesztenyemasszát krumplinyomóval vagy egy villa segítségével. Adjuk hozzá a felolvasztott Rama Vajas Ízt, a tejszínt, a porcukrot, illetve a rumot/vaníliát. Egy kézi mixer segítségével egyre nagyobb fokozatra kapcsolva keverjük krémes állagúra. Kanalazzuk a masszát habzsákba, rövid időre helyezzük hűvös helyre, majd nyomjuk a muffinok tetejére. Díszítsük szórócukorral vagy egy szem meggyel a krém tetején.