Meggyes-gesztenyekrémes muffin
Meggyes-gesztenyekrémes muffin
  • timer50 perc
  • moodKönnyű
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 15 dekagramm
  • cukor - 10 dekagramm
  • Dr. Oetker Vanillincukor - 1 csomag
  • tojás - 2 darab
  • liszt - 15 dekagramm
  • Dr. Oetker Sütőpor - 0.5 csomag
  • só - 1 csipetnyi
  • tej - 2 dl
  • meggybefőtt - 20 dekagramm

Rumos-tejszínes gesztenyekrém

  • Rama Vajas Íz - 5 dekagramm
  • gesztenyemassza - 25 dekagramm
  • tejszín - 1.5 dl
  • porcukor Rum vagy rumaroma, ill. vanília aroma, ízlés szerint - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 °C-ra.
  2. Egy nagy tálban keverjük habosra a puha Rama Vajas Ízt a cukorral és a vanillincukorral, majd adjuk hozzá egyenként a tojásokat. Keverjük simára, majd adjuk hozzá a sütőporral és sóval elkevert lisztet, majd folyamatos keverés mellett - tejjel felöntve - alakítsuk homogén tésztává. Keverjük bele a lecsepegtetett meggyeket. A kész tésztát kanalazzuk muffinsütőbe illesztett papír kapszlikba, vagy szilikonformába úgy, hogy a tészta a forma 3/4-éig érjen. Süssük tűpróbáig, kb. 16-18 percig, majd hagyjuk a formában kihűlni.
  3. Rumos-tejszínes gesztenyekrém: törjük át a gesztenyemasszát krumplinyomóval vagy egy villa segítségével. Adjuk hozzá a felolvasztott Rama Vajas Ízt, a tejszínt, a porcukrot, illetve a rumot/vaníliát. Egy kézi mixer segítségével egyre nagyobb fokozatra kapcsolva keverjük krémes állagúra. Kanalazzuk a masszát habzsákba, rövid időre helyezzük hűvös helyre, majd nyomjuk a muffinok tetejére. Díszítsük szórócukorral vagy egy szem meggyel a krém tetején.