Meggyes-gesztenyés
Hozzávalók
cukor | 6 evőkanál |
---|---|
kakaó | 2 evőkanál |
liszt | 6 evőkanál |
Ráma | 15 dekagramm |
tojás | 6 darab |
étolaj | 8 cl |
vaníliás cukor | 2 csomag |
sütőpor | 1 darab |
gesztenyemassza | 1 csomag |
magozott meggy | 1 pohár |
rumaroma | 1 darab |
porcukor | 15 dekagramm |
Desszertek: Meggyes-gesztenyés a sok
Elkészítés
1
Hat kanál cukrot és a tojások sárgáit habosra keverem, hozzáadom a kakaóport, a vaníliás cukrot, az étolajat, a sütőporos lisztet, végül a felvert tojásfehérjehabot, majd kisütöm a tésztát. közben a Ramát a 15 dkg porcukorral habosra keverem, majd hozzáadok 1 vaníliás cukrot, a gesztenyemasszát és jól összedolgozom, legvégül hozzáadom a rumaromát. Ha a tészta kihűlt megszórom a kinyomkodott meggyel, erre simítom rá a gesztenyés krémet, majd csokimázat teszek rá és hűtőbe teszem egy fél napra.