Feltöltve:

Meggyes, habos omlós sütemény

44
Könnyű
1 fő
favorite_border 1

Hozzávalók

tojássárgája3 darab
Rama Vajas Íz2 dekagramm
finomliszt45 dekagramm
sütőpor1 csomag
porcukor15 dekagramm
tojásfehérje3 darab
kristálycukor15 dekagramm
citrom leve és reszelt héja1 darab
meggylekvár70 dekagramm

Desszertek: Meggyes, habos omlós sütemény a sok Sütemények recept közül.

Elkészítés

1

A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével együtt. Könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle, aminek jó egynegyedét félretesszük.

2

A többit egyenletesen egy Ramával kikent tepsibe nyomkodjuk és jó vastagon megkenjük a meggylekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beleszórjuk, majd a lekvárra simítjuk.

3

A félretett tésztából kis darabokat szaggatunk, egyenként vékonyra sodorjuk és a habot ezzel becsíkozzuk, vagy berácsozzuk.

4

Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb hőfokon (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 22-24 percen át sütjük.

Hozzászólások

Hasonló receptek

70"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

100"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

1"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

50"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

40"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

60"
Könnyű
favorite_border 0
Megnézem

30"
Közepes
favorite_border 0
Megnézem

45"
Közepes
favorite_border 3
Megnézem