Meggyes, habos omlós sütemény
Hozzávalók
tojássárgája | 3 darab | |
---|---|---|
Rama Vajas Íz | 2 dekagramm | |
finomliszt | 45 dekagramm | |
sütőpor | 1 csomag | |
porcukor | 15 dekagramm | |
tojásfehérje | 3 darab | |
kristálycukor | 15 dekagramm | |
citrom leve és reszelt héja | 1 darab | |
meggylekvár | 70 dekagramm |
Desszertek: Meggyes, habos omlós sütemény a sok Sütemények recept közül.
Elkészítés
A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével együtt. Könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle, aminek jó egynegyedét félretesszük.
A többit egyenletesen egy Ramával kikent tepsibe nyomkodjuk és jó vastagon megkenjük a meggylekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beleszórjuk, majd a lekvárra simítjuk.
A félretett tésztából kis darabokat szaggatunk, egyenként vékonyra sodorjuk és a habot ezzel becsíkozzuk, vagy berácsozzuk.
Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb hőfokon (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 22-24 percen át sütjük.