Meggyes, habos omlós sütemény
Meggyes, habos omlós sütemény
  • timer44 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tojássárgája - 3 darab
  • Rama Vajas Íz - 2 dekagramm
  • finomliszt - 45 dekagramm
  • sütőpor - 1 csomag
  • porcukor - 15 dekagramm
  • tojásfehérje - 3 darab
  • kristálycukor - 15 dekagramm
  • citrom leve és reszelt héja - 1 darab
  • meggylekvár - 70 dekagramm

Elkészítés:

  1. A puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekhez adjuk, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével együtt. Könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle, aminek jó egynegyedét félretesszük.
  2. A többit egyenletesen egy Ramával kikent tepsibe nyomkodjuk és jó vastagon megkenjük a meggylekvárral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a porcukrot is beleszórjuk, majd a lekvárra simítjuk.
  3. A félretett tésztából kis darabokat szaggatunk, egyenként vékonyra sodorjuk és a habot ezzel becsíkozzuk, vagy berácsozzuk.
  4. Előmelegített sütőben, a közepesnél erősebb hőfokon (200 °C, légkeveréses sütőben 180 °C) 22-24 percen át sütjük.