Meggyes, jughurtos sütemény
Meggyes, jughurtos sütemény
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • meggy - 25 dekagramm
  • joghurt - 20 dekagramm
  • porcukor - 3 dekagramm
  • tejszín - 35 dekagramm
  • olvasztott zselé - 5 dekagramm
  • citromlé - 2 cl
  • piskótalap - 1 darab

A díszítéshez

  • meggy - 1 darab
  • tejszín - 1 darab
  • csokiforgács - 1 darab

Elkészítés:

  1. Sütünk egy 3 tojásos piskótát, amit őzgerinc méretre vágunk. A krém: a meggyet darabosra turmixoljuk, elkeverjük 20 dkg natúr joghurttal, porcukorral, a habbá vert tejszínnel, a zselével és a citromlével. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd beletöltjük a joghurtos krémet. A tetejére tesszük a tésztalapot. Két órát a hűtőben dermesztjük. A megdermedt süteményt kifordítjuk a formából, lehúzzuk róla a folpackot és díszítjük.